У вересні українці витратили на купівлю нових легкових авто $490 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні українці витратили на купівлю нових легкових авто $490 млн

Особисті фінанси
899
У вересні українці витратили на купівлю нових легкових авто $490 млн, що менше суми, витраченої місяцем раніше, на 6%.
Такі дані обнадіюють, тому що, за прогнозами експертів, авторинок України після введення збору утилізації повинен був застопоритися. Поки, незважаючи на проблеми з реєстраціями і розмитненням авто, що виникли відразу після нововведення, продажі машин впали, але трохи — на 8,5% до 20,3 тис. машин. Швидше за все, це пов’язано з тим, що до введення збору утилізації дилери “забили” свої склади іномарками, що дозволить їм деякий час не підвищувати ціни.
Так, за даними експертів, традиційно найбільше купували автомобілів в Київському, Донецькому і Дніпропетровському регіонах. Жителі столиці і області у вересні придбали понад 5,4 тис. нових машин на суму $150,1 млн, тоді як в Донецькому і Дніпропетровському регіоні було придбано 3,3 тис. машин (на суму $75,7 млн) і 1,4 тис. машин (на $34,5 млн) відповідно.
Найменше купували авто у Волинській, Чернівецькій, Тернопільській і Рівненській областях — в чотирьох регіонах було куплено в цілому близько 700 нових транспортних засобів на суму в $16,2 млн.
Водночас на авторинку знизився попит на легкові машини з дизельними моторами, які з квітня цього року після прийняття спецмит на імпортні авто з бензиновими двигунами активно набирали популярності. Так, у вересні частка дизельних легковичків склала понад 21%, що на 2% менше серпневих показників. Найбільше дизелі купували у Львівському регіоні — 38% від загальних продажів, найменше — в Луганському — 14% від загальних продажів.
Нагадаємо, що зростання популярності дизельних авто почалося з введенням в квітні в Україні спецмит на іномарки, у зв’язку з чим ціни на авто підвищилися. Автомобілі ж з дизельним двигуном під мита не підпадають.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас