Ноу-хау: з'явиться безготівковий спосіб оплати за паркування - за допомогою мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: з'явиться безготівковий спосіб оплати за паркування - за допомогою мобільних телефонів

Особисті фінанси
563
Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України ініціює введення безготівкового способу оплати за паркування за допомогою мобільних телефонів. Про це повідомляє прес-служба відомства.
У Мінрегіоні розробили відповідні зміни до правил паркування транспортних засобів, які зараз проходять процедуру погодження центральними органами виконавчої влади.
Документ має на меті покращити ситуацію з дотриманням правил паркування транспортних засобів у населених пунктах України, впровадити систему паркування на європейському рівні і зробити користування послугами паркування більш зручним для водіїв транспортних засобів.
“Мобільне паркування” – безготівковий спосіб оплати за паркування за допомогою мобільних телефонів. Послуга передбачає надання користувачу можливості скористатися раніше передплаченими послугами користування майданчиками для платного паркування за допомогою засобів мобільного зв’язку через спеціально призначену комп’ютеризовану систему технічних засобів. Сьогодні такий спосіб оплати є європейським стандартом плати за послуги паркування.
Проектом змін також передбачений механізм посилення відповідальності за несплату або сплата не в повному обсязі послуг з паркування.
Зазначимо, столичні чиновники наполягають на введення адміністративної відповідальності для водіїв, які не платять за паркування. Крім того, в місто пропонують повернути евакуатори, які будуть забирати з вулиць автомобілі за порушення правил зупинки та стоянки.
Майбутньою зимою в столиці обмежать паркування в центрі міста: по парних числах вона буде дозволена на одній стороні вулиць, а по непарних – на іншій. Дане обмеження дозволить комунальним службам щодня прибирати сніг і лід на проїжджій частині. Минулої зими подібне обмеження вже вводилося, проте водії його проігнорували.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас