Долар втрачає статус найнадійнішої світової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар втрачає статус найнадійнішої світової валюти

Валюта
2606
Якщо американці не визначаться зі своїм боргом, то долар буде поступово втрачати статус ключової світової резервної валюти, і стане ризикованим вкладенням.
Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Євген Фостяк, аналітик лондонської інвестиційної компанії “Armstrong Investment Management”.
“Долар поки залишається основною світовою валютою, але надмірне його друкування, кількісне пом’якшення і невизначеність, створювана політичними суперечками в США, підривають цю роль. Природно, інвесторів більше приваблюють швейцарський франк, японська ієна, євро і навіть китайський юань в якості альтернативи долару”, – сказав Фостяк.
У той же час аналітик відзначив, що у разі подальшої невизначеності з американським боргом долар все більш буде розглядатися як ризикована валюта. У даному контексті він позитивно оцінив проведену в Україні урядом і Національним банком політику дедоларизації економіки, заощаджень громадян. Менша кількість долара в Україні мінімізує вплив американської кризи на економіку та заощадження пересічних громадян.
“Ринки, що розвиваються страждають від будь-якої невизначеності в США. Дедоларизація повному обсязі приглушить вплив американських проблем, але частково зменшить його вплив. Для України, де вважають Європу і Росію основними торговими партнерами, дедоларизація повністю доцільна”, – сказав аналітик.
Разом з тим, говорячи про майбутнє американської економіки, Фостяк зазначив, що в перспективі її очікує значний рівень безробіття, а політичне позування лідерів країни буде далі створювати проблеми в економіці США.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас