Творчий геній: суддя-"колядник" Зварич зніме кіно про себе - "безстрашного, який бореться з олігархами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творчий геній: суддя-"колядник" Зварич зніме кіно про себе - "безстрашного, який бореться з олігархами"

Особисті фінанси
976
«Екс-суддя Ігор Зварич перетворюється на самого творчого в’язня в історії України: днями він повідомив своїм сусідам по Менській колонії на Чернігівщині, де відбуває термін, що свою недавно написану і надруковану книгу «Mein Kampf in Ukraine. Книга перша: Суддя-Комуніст» збирається екранізувати.
З колонії Зварич передав короткий опис майбутньої картини і уточнив, що сценарій повинен з’явитися вже в найближчому майбутньому.
«Після виходу книги «Суддя -комуніст» одна з кіностудій зніматиме фільм-автобіографію самого молодого ек -голови Апеляційного суду України, який бореться з олігархами, – повідомляє Зварич. – Саме його життя ляже в основу сценарію майбутнього трилера». Головного героя блокбастера, тобто себе, Зварич характеризує без удаваної скромності: «Сильна особистість, відсутність страху, стійкість характеру у важких випробуваннях на тлі прогнилого українського політикуму. Це цікаво і кінематографу, і глядачев . Інтрига посилюється…».
У самій колонії один з ув’язнених з приводу екранізації книги Зварича відповів так: «Степанич (так тут багато хто звертається до Зварича – Авт.) в черговий раз нас здивував».
Необхідність знімати кіно Зварич пояснює підвищеним інтересом публіки до його особистості: «Стало зрозуміло, що тираж книги (поки що вийшло 2 тис. примірників. – Авт.) явно не задовольнив інтерес до особистості Зварича».
Чи покажуть у фільмі, як Зварича в 2008 році спіймали на хабарі майже в мільйон гривень, – невідомо. Адже ця історія явно вибивається з концепції «суддя – герой».
Такий лист з описом фільму від Зварича отримала наша редакція з Менської колонії:
Творчий геній: суддя-"колядник" Зварич зніме кіно про себе - "безстрашного, який бореться з олігархами"
Офіційно в Чернігівському облуправлінні Держпенітенціарної служби спікер Ксенія Ісаєнко не підтвердила, але і не спростувала, що Зварич зараз працює над створенням фільму. Так само нам відповів і адвокат Зварича Станіслав Цветинський. А правозахисниця і член громадської ради ДПтСУ Тетяна Яблонська нам розповіла, що за мотивами книг ув’язнених будуть зніматися й інші фільми.
«Особиста трагедія для людини, якщо вона засуджена. Хтось в змозі повернутися до своїх емоцій, але просто немає таланту. Але подібні випадки бувають. Наприклад, я зараз пишу сценарій за мотивами однієї з таких книг», – сказала нам Яблонська.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас