В Україні купують житло тільки класу "економ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні купують житло тільки класу "економ"

Нерухомість
1258
Український ринок нерухомості продовжує перебувати в стані стагнації. Звісно, в певні періоди спостерігалися якісь сплески активності. “Але ці сплески були викликані швидше за все різними чутками про обмеження готівкових розрахунків при купівлі нерухомості, про введення нових правил оцінки майна. Хоча це все-таки були незначні сплески і спостерігалися вони у вузьких сегментах. До таких сегментів можна віднести нерухомість економ-класу, саме таке житло користувалося деяким попитом у покупців”, – заявив голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.
За словами експерта, нерухомість еліт-класу дуже складно продається, а якщо і продається, то з мінусом в ціні 20-30% від заявленої вартості.” Єдине, що ми відзначали, так це незначну активність в сегменті оренди на недорогу нерухомість – маються на увазі одно- і двокімнатні квартири. Ми припускаємо, що це пов’язано в першу чергу з попитом у студентів: закінчилися літні канікули, студенти повернулися до Києва та інші міста і знову стали знімати для себе недороге житло.
До слова, вересень завжди дає невеликий підйом в оренді. Якщо ж говорити про комерційну оренду, то вона залишається в тій же вартості, що і була раніше, і попит на неї невисокий. Заповнюваність бізнес-центрів на сьогоднішній день теж невисока. Тому можна говорити про те, що ринок залишається в стадії стагнації”, – зазначив Несін.
“Якщо ж говорити про перспективи, то, думаю, що перспективи теж дуже сумнівні. Українці просто банально не мають грошей на купівлю нерухомості. Середній клас фактично відсутній. Для того щоб з’явилася активність на ринку нерухомості, необхідно, щоб банки знизили відсоток по іпотеці хоча б до 13%, при цьому черги позичальників не буде все одно. Але, як мінімум, з’являться ті позичальники, які за допомогою кредиту будуть добирати в банку якусь відсутню до купівлі квартири суму. Також з’являться покупці, які почнуть “покращувати” свою нерухомість. Деяка активність на ринку може з’явитися навіть за умови, що в країні не буде якихось серйозних політичних та економічних катаклізмів. Тому що ринок нерухомості дуже чутливий і він миттєво на це реагує”, – резюмує експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас