Фірташ готується почати масові звільнення на своїх хімічних підприємствах - профспілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ готується почати масові звільнення на своїх хімічних підприємствах - профспілки

Особисті фінанси
3657
Підприємства хімічної промисловості України, що належать DF Group Дмитра Фірташа, доведені до катастрофічного стану, який призведе до їх зупинки і масового звільнення співробітників. Про це заявили представники профспілок в ході прес-конференції під час презентації об’єднання “Демократичні профспілки України”.
“Дмитро Фірташ зупиняє “Сумихімпром”. Відповідно, Фірташ зупинив випуск карбаміду на сєверодонецькому “Азоті”. Не потрібно бути Нострадамусом, щоб припустити, що на цих підприємствах грядуть скорочення – це не тільки можливо, але й високо ймовірно. Природно, якщо зупиниться підприємство з великою кількістю трудящих, наприклад “Черкасиазот” – 4,5 тис. осіб, – зрозуміло, що даром їм платити зарплату ніхто не збирається, якщо підприємство не працює”, – зазначив Дмитро Філіпчук, голова Профспілки працівників галузі земельних відносин.
Представник профспілки розповів на прес-конференції, що в поточному році в Україні пройшли масові скорочення співробітників на таких підприємствах як аеропорт “Бориспіль”, Дніпропетровський трубний завод, “Укртелеком”, Криворізький металургійний комбінат, ДП “УВК “Немирів”, кіровоградський завод “Радій”. Зараз зупинено виробництво і є ймовірність скорочень співробітників на заводах “ЗАЗ”, меткомбінаті “Запоріжсталь”, меткомбінаті імені Ілліча.
Філіпчук зазначив, що випадки масових звільнень на підприємствах українських олігархів стали систематичними, що вимагає активізації роботи профспілок щодо захисту прав найманих працівників.
“Коли власники-олігархи купували ці підприємства, вони повинні були розуміти, що від функціонування виробництв залежить доля десятків тисяч співробітників та їх сімей, надходження до бюджетів різних рівнів. Ми не дозволимо ставитися до людей як до рабів”, – сказав він.
У той же час Олексій Кляшторний, голова ЦКК Всеукраїнської профспілки “Народна солідарність”, нагадав, що більшості нинішніх олігархів підприємства дісталися за копійки в ході приватизації, тому якщо власник демонструє свою нездатність управляти підприємством, адекватно реагувати на економічні виклики, то такі підприємства потрібно відбирати і продавати більш ефективним власникам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас