Польський експерт: українці все більше довіряють гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський експерт: українці все більше довіряють гривні

Валюта
3773
Стійка тенденція гривневих депозитів відображає ефективність кроків Національного банку України з дедоларизації, а також свідчить про довіру населення і бізнесу до економічної політики уряду і НБУ.
Про це в коментарі телеканалу сказав Аркадіуш Сарна, експерт польського Центру східних досліджень. “Звісно, якщо статистика показує зростання депозитів – це позитив. Тут немає про що сперечатися. Ці дані, які надав Національний Банк – однозначно, це позитив, якщо говорити про зростання депозитів. Що стосується структури цих депозитів і того, що найбільше ростуть депозити гривневі, в національній валюті, з одного боку можна вважати знаком великої довіри населення, компаній до національної валюти, але з іншого боку потрібно пам’ятати про заходи, які вживає уряд, Національний Банк, щоб стимулювати гривневі депозити”, – сказав Сарна.
Експерт додав, що багато в чому тенденція щодо зниження доларизації депозитів зумовлена регулятивними нововведеннями НБУ, зокрема підвищенням нормативів резервування. Вони зробили валютні вклади нецікавими для банків і вкладників внаслідок зниження прибутковості по доларових депозитах.
Експерт також додав, що підвищення рівня депозитів в національній валюті свідчить не тільки про зростання довіри до гривні, але і про зростання довіри до економічної політики уряду і НБУ. У майбутньому, коли українська економіка буде показувати ознаки зростання, рівень довіри до гривні буде тільки підвищуватися.
“Потрібно, перш за все, сподіватися на стабільну фінансову і макроекономічну політику влади. Економіка зараз трохи піднімається, друге півріччя має бути кращим, ніж перше”, – прогнозує експерт польського Центру східних досліджень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас