Найгірша якість питної води – на Луганщині, Миколаївщині та Рівненщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найгірша якість питної води – на Луганщині, Миколаївщині та Рівненщині

Казна та Політика
554
Минулого року санітарним нормам не відповідали проби питної води у Луганській, Миколаївській та Рівненській областях. Про це повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.
“Минулого року питома вага проб питної води, що не відповідали санітарними нормам за санітарно-хімічними показниками, що значно перевищує середні показники по країні (12,9%), зафіксована у Луганській – 46,1%, Миколаївській – 24,2% та Рівненській області – 22%. Значно краща якість питної воли за вказаними показниками у Києві – 0,5%, Чернівецькій – 0,6% та Івано-Франківській областях – 07,%”, – йдеться у відповіді.
«Високі показники бактеріального забруднення із централізованих систем водопостачання у Тернопільській – 9,7%, Миколаївській – 7,3% та Закарпатській області – 6,3%, що значно перевищує середній показник по країні – 2,8%. Краща якість питної за вказаними показниками у Чернівецькій та Херсонській областях – 0,7%, Києві та Львівській області – 0,9%», – повідомила СЕС.
“Питна вода, що подається у водопровідну мережу, як правило, відповідає державним стандартам та санітарному законодавству, тому її можна вживати і застосовувати для господарсько-побутових потреб без обмежень”, – запевняють у відомстві.
На якість питної води, як додає СЕС, суттєво впливає незадовільний технічний стан водопровідних мереж, їх зношеність у різних регіонах становить від 30% до 80%.
Минулого року за порушення санітарного законодавства на водопроводах до відповідальності притягнуто майже 5 тис. посадових осіб, тимчасово (до усунення порушень) припинялась експлуатація близько 9 тис. об’єктів, з них – понад 2 тис. на постійно. Майже 100 справ передано до органів прокуратури.
Водночас, зазначає СЕС, проблеми з забезпеченням населення питною водою залишаються в Криму, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Луганської областей, Севастополя, Феодосія, Ялта, Бахчисарайського й Судацького районів».
Нагадаємо, що в управлінні водопровідно-каналізаційного господарства Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, в аварійному стані перебуває 38% водопровідних мереж України. Найбільше таких мереж в Луганській – 61%, Донецькій – 48,5%, Львівській – 44%, Дніпропетровській – 42,1% областях, у Криму – 54% та Севастополі – 55,1%.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас