ЄС заборонив ароматизовані сигарети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заборонив ароматизовані сигарети

Світ
620
Європарламент прийняв відразу кілька поправок до антитютюнового закону. Тепер попередження про шкоду куріння, включаючи страхітливі картинки, займатиме 65% від площі пачки замість 40%. З прилавків європейських магазинів зникнуть ароматизовані сигарети, в тому числі і ментолові. На думку авторів законопроекту, вони викликають підвищене звикання.
Депутати також хотіли заборонити і тонкі сигарети, проте від цієї ідеї довелося відмовитися. Ось що заявила про це член Європарламенту від Великобританії Лінда Макеван: “Думаю, ми досягли чесного компромісу. Головне – це, звичайно, заборона ароматизованих сигарет, які найчастіше підштовхують до паління молодих дівчат. Але я дуже розчарована тим, що ми не змогли домогтися заборони тонких сигарет. Вони так і залишаться лазівкою для виробників тютюну поширювати свою продукцію. Будемо сподіватися, що зможемо придумати інший спосіб боротьби з ними”.
Європарламенту довелося відмовитися і від іншого ускладнення: електронні сигарети не будуть перекваліфіковані в розряд медичних препаратів. Це призвело б до безлічі обмежень при продажі. У підсумку євродепутати ввели деякі обмеження на їх рекламу.
Електронні сигарети вважаються менш шкідливими для здоров’я людини. Вони працюють на батарейці, переробляючи нікотин в пар, і при такому строгому законі залишаються єдиною альтернативою для завзятих курців.
Відмовилися в Європі від ідеї випускати сигарети в пачках виключно білого кольору і збільшити площу лякаючих картинок до 100% поверхні пачки. Рішення Європарламенту тепер повинні схвалити всі 28 країн – членів ЄС. Це може статися вже до кінця цього року. Однак, за прогнозами експертів, остаточно ароматизовані сигарети зникнуть з європейських прилавків не раніше 2022 року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас