Як заощадити 30% на опаленні у квартирі - поради експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як заощадити 30% на опаленні у квартирі - поради експертів

Особисті фінанси
1959
У Києві батареї ледь теплі, а люди платять як за гарячі. Експерти заявляють, що на опаленні взимку можна заощадити. Для цього потрібно встановити лічильники. За словами фахівців, за нараховані ЖЕКом суми вода в батареях повинна кипіти.
«Ми платимо за тепло на 30% більше, ніж повинні. Часто протягом зими недогрівають воду, теплоносій не належної температури, саме для цього і встановлюється лічильник, щоб з’ясувати, а яка ж температура теплоносія, за яку ви справно платите», – розповів експерт з житлово-комунальних послуг Дмитро Гнап.
У середньому, каже експерт, киянин платить за тепло 250-280 гривень на місяць. Індивідуальний лічильник може зменшити ці витрати вдвічі. «Лічильники, як правило, показують спожите вами тепло, а це дозволяє платити вдвічі менше. Після установки лічильників людина платить 100, 120, 110 гривень на місяць», – додав він.
При цьому найдешевший лічильник коштує від 1500 гривень. При його установці витрачені гроші можна повернути за 2-3 роки. Нагадаємо, в Україні збираються змінити тарифи на газ та електрику. Їх мають намір зробити однаковими в усіх регіонах.
Також влада має намір підвищити тарифи на газ для окремих верств населення. Такі зміни включає в себе програма введення диференційованих тарифів, яку Кабмін обіцяє реалізувати протягом 3-5 років.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас