Рада не погодилася нараховувати пенсію президенту, міністрам і депутатам "на загальних підставах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада не погодилася нараховувати пенсію президенту, міністрам і депутатам "на загальних підставах"

Казна та Політика
1254
Рада не погодилася з пропозицією “УДАРу” ліквідувати “невиправдані пенсійні пільги для президента України, членів Кабінету міністрів народних депутатів України”.
Народні депутати не підтримали зміни до законодавства, згідно з якими б нарахування пенсій президенту України, народним депутатам всіх скликань, колишнім членам уряду здійснювалося на загальній основі.
За законопроект у першому читанні “Про внесення змін до деяких законів України, що стосуються принципу соціальної справедливості у пенсійному забезпеченні” проголосували 198 народних депутатів з 327 зареєстрованих в залі засідань в середу, 9 жовтня.
Автори законопроекту Павло Розенко, Оксана Продан, Ірина Геращенко, Сергій Куніцин та Ростислав Павленко (усі – фракція “УДАР”) пропонували внести зміни до законів “Про статус народного депутата України”, “Про Кабінет міністрів України”, “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Згідно з його пропозиціями пенсіонери – президент України, народні депутати всіх скликань, колишні члени уряду – повинні отримувати пенсію на загальних підставах, визначених законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що він “дозволить зробити важливий крок до ліквідації несправедливих диспропорцій у пенсійному забезпеченні, ліквідувати невиправдані пенсійні пільги для президента України, членів Кабінету міністрів народних депутатів України, сприятиме впровадженню єдиних принципів нарахування пенсій, соціальної справедливості і забезпечить економію коштів державного бюджету та Пенсійного фонду України”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас