Введення нових стодоларових купюр може викликати вилучення старих банкнот у Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення нових стодоларових купюр може викликати вилучення старих банкнот у Східній Європі

Валюта
2065
Введення нових стодоларових купюр може викликати вилучення старих банкнот цього номіналу в країнах Східної Європи. Про це пише російське інформаційне агентство “AlterNews”.
Нагадаємо, що з учорашнього дня в американські банки надійшли нові стодоларові купюри. Передбачається, що в поточному році випустять до 2,5 млрд нових банкнот.
“Випуск нових банкнот є важливою подією не тільки для США: приблизно 50-75 % всіх стодоларових купюр (з 8,6 мільярдів банкнот) вивозяться за кордон. Більше того, вважається, що саме вивезені за кордон гроші найчастіше підробляють”, – йдеться в статті.
Журналісти припускають, що заміна старих грошових знаків на нові може викликати деякі складності, як у 1996 році під час запуску нових, на той момент, 100 доларів.
“У країнах Східної Європи тоді через ажіотаж навколо нових грошей без видимих ​​причин старі купюри стали вважати недійсними”, – наголошується в матеріалі.
Нагадаємо, нова 100- доларова купюра почала розроблятися в 2003 році і повинна була вийти в обіг в 2010 році. Через технічні неполадки в обладнанні цього не сталося.
Оскільки 100-доларові купюри найбільш широко поширені, їх підробляють найчастіше.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас