АМКУ оштрафував "КЛО" і "Авторух" на 210 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "КЛО" і "Авторух" на 210 млн грн

Казна та Політика
1380
Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України (АМКУ) накладено штраф на загальну суму 210 млн грн на ТОВКЛО Карта” та ПП “Авторух” за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
За результатами розслідування, проведеного Київським міським територіальним відділенням АМКУ, було встановлено, що зазначені підприємства узгодили поведінку під час участі у процедурі закупівлі рідких продуктів нафтоперероблення комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Києва в 2010 р. і 2012 р.
Тимчасова адміністративна колегія, розглянувши матеріали справи, встановила, що “КЛО Карта” і “Авторух”, не вперше приймаючи разом участь у конкурсних торгах на закупівлю рідких продуктів нафтоперероблення, у процесі підготовки та участі у процедурі закупівлі діяли не самостійно, не змагалися між собою, а узгоджували свої дії. Внаслідок таких узгоджених дій відповідачів була усунена конкуренція між ними, а право на укладення договору отримувало “КЛО Карта”.
Такі дії “КЛО – Карти” і “Авторуху” були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас