Депутати вирішили створити фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати вирішили створити фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя

Казна та Політика
297
Верховна Рада України має намір створити фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя. За відповідний законопроект у першому читанні проголосували 247 народних депутатів з 348 зареєстрованих в залі засідань.
Як наголошується в пояснювальній записці, пропонується створити фонд в організаційно-правовій формі спеціалізованої установи, який виконує функції у сфері гарантування страхових виплат за договорами страхування життя. Фонд є економічно самостійною і неприбутковою установою.
Законопроект передбачає, що органами управління фонду є адміністративна рада та виконавча дирекція фонду. До складу адміністративної ради фонду буде входити 6 осіб.
Учасниками фонду можуть стати страховики, які отримали ліцензію на здійснення страхування життя.
Джерелами формування майна фонду є вступні, регулярні і спеціальні внески учасників фонду; пеня, яка береться з учасників фонду за несплату або несвоєчасну сплату поточних внесків та ін. Розмір вступного внеску пропонується встановити на рівні 20 тис. грн.
У пояснювальній записці йдеться, що введення системи гарантування виплат за договорами страхування життя не вимагає додаткових фінансових та матеріальних витрат з держбюджету.
Фонд може звернутися до центрального органу влади, який забезпечує формування державної бюджетної політики, із запитом про надання кредиту з держбюджету, якщо власні активи фонду не є достатніми для здійснення виплат, передбачених законопроектом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас