Дивний газовий секрет: знижку у розмірі 30% на російський газ отримав тільки Фірташ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивний газовий секрет: знижку у розмірі 30% на російський газ отримав тільки Фірташ

Енергетика
2797
Компанія «Газпром» надала Україні знижку на газ у розмірі 30%. Про це напередодні повідомив президент Росії Володимир Путін. Але як стало відомо, 5 млрд куб. м палива за пільговою ціною дістанеться компанії Ostchem Group Дмитра Фірташа.
«Газпром» «не без відома російського керівництва» дав Україні знижку , щоб «закачати необхідний газ» в підземні сховища, розповів Путін.
«По-моєму, $ 260 за 1 тисячу кубів, – додав президент. – Приблизно, я можу помилитися в якихось доларах, коли ціна для України зовсім недавно була $ 400, а зараз вона впала десь до $380-390».
Представник «Газпрому» уточнив, що по $ 260 за 1 тис. куб. м газу монополія поставить 5 млрд куб. м газу Ostchem Group.
«Це ті обсяги, які потрібні Ostchem Group в наступному році», – додав представник «Газпрому». Але у російської компанії є опціон на зворотний викуп газу в зимовий період, щоб безперебійно забезпечувати потреби європейських клієнтів, продовжує він.
Ostchem купував газ у Росії по $ 390-400 за тисячу кубометрів, а «Газпром» знизив йому ціну до $ 260. Знижка призначена для газу, який закачується в підземні сховища. Для «Нафтогазу України» газпромівський газ коштує близько $ 410.
Нагадаємо, в вересня 2013 р. Фірташ заявив, що Ostchem планує накопичити в підземних сховищах близько 6-6,5 млрд куб. м газу (на той час в ПСГ було близько 1,3 млрд куб. м газу, що належить Ostchem).
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас