PR чи правда: мерія Калуша припинила роботу, розповідаючи, що Мінфін "перекрив" їй бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PR чи правда: мерія Калуша припинила роботу, розповідаючи, що Мінфін "перекрив" їй бюджет

Казна та Політика
950
Мер українського міста Калуш (райцентр Івано-Франківської області) Ігор Насалик пішов на тиждень у неоплачувану відпустку. Причиною, за заявою чиновника, виявилося те, що в місто перестали приходити бюджетні гроші.
Разом з мером у відпустку, яка триватиме з 7 по 11 жовтня, пішли також 40 співробітників апарату міської ради.
“Ми змушені піти на такий крок. З жовтня місяця для нашого міста немає ніяких бюджетних призначень Міністерства фінансів – ні на зарплату, ні на розрахунки за виконані роботи, ні для підготовки до зимового періоду”, – поскаржився Насалик.
Влада міста також направила скаргу голові уряду Миколі Азарову. Той доручив Мінфіну і Держказначейству з’ясувати ситуацію до кінця вересня. Тим не менш, доручення так і не було виконано.
За інформацією агентства УНІАН, сума платежів, що не були проведені Держказначейством, дійшла до дев’яти мільйонів гривень. Через це муніципалітет, за запевненням чиновників, не може вчасно і повністю підготуватися до зимового періоду.
У свою чергу, глава адміністрації Івано-Франківської області Михайло Вишиванюк визнав дії мера і його колег “PR- кампанією”. Претензії до казначейства він називає непереконливими. Губернатор також повідомив, що раніше виконком міської ради витратив з фонду заробітної плати сім мільйонів гривень на премії (за який період, не повідомляється).
Нагадаємо, що Світовий банк знизив прогнозоване зростання ВВП України в нинішньому році до нуля з 1,0%.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас