Смішні гроші: лідер за доходами в уряді Росії висміяв надбавку до своєї ЗП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смішні гроші: лідер за доходами в уряді Росії висміяв надбавку до своєї ЗП

Світ
1966
Члени уряду навіть після недавнього підвищення зарплат Володимиром Путіним незадоволені своїм заробітком, заявив перший віце-прем’єр Ігор Шувалов. “Та заробітна плата, яка зараз оголошена, це смішні гроші”, – сказав він в ефірі радіостанції “Вести ФМ”.
Високопоставлений чиновник висловив думку, що “члени уряду повинні отримувати іншу оплату”. Говорячи про свій власний заробіток віце-прем’єр Шувалов відзначив, що трудиться в уряді не заради грошей.
У словах Шувалов є частка правди – його зарплата після підвищення складе всього 61 998 рублів. Що за російськими мірками, звичайно, сума чимала, але по чиновницьким, напевно, не надто солідна.
При цьому, згідно з опублікованими навесні деклараціям членів уряду, Шувалов є лідером за доходами в Білому домі: у 2012 році він і його дружина Ольга в сукупності отримали дохід у розмірі 448,4 млн рублів, з яких на Шувалова припало 226,4 млн рублів.
Зарплати чиновників стали рости після повернення Володимира Путіна в Кремль. Торік після вступу на посаду президент підписав указ, який прирівнює зарплати співробітників своєї адміністрації та уряду до зарплат військовослужбовців. Після цього оклади чиновників збільшилися майже вдвічі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас