7,4 млрд грн надійшло до бюджету від податку на доходи фізичних осіб - але могло бути "значно більше" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7,4 млрд грн надійшло до бюджету від податку на доходи фізичних осіб - але могло бути "значно більше"

Казна та Політика
860
Від податку на доходи фізичних осіб з початку року до бюджету надійшло 7,4 млрд грн, що на 9% більше ніж у минулому році. Про це на засіданні громадської ради при головному управлінні Міністерства доходів і зборів сказав заступник начальника управління, начальник відділу контролю перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Сергій Шаповал.
“З початку року до бюджету надійшло 7,4 млрд грн, що на 9% більше ніж у минулому році, додатково до бюджету надійшло 600 млн грн”, – сказав Шаповал. За його словами податок на доходи фізичних осіб є бюджетоутворюючим податком для місцевого бюджету та його нарахування до бюджету становлять 65% від загальної кількості. “Хоча цифри значні, вони могли бути значно більше, якби не таке явище, як зарплата в конвертах”, – пояснив він.
С.Шаповал зазначив, що серед 65 тис. підприємств, які платять податок до бюджету, більше 10 тис. виплачують зарплату на рівні або нижче мінімальної, яка становить 1 тис. 147 грн.
При цьому більше за всіх мінімізують виплати і порушують правила виплати заробітної плати у сфері громадського харчування і транспорту.
“Це пояснюється значними обсягами розрахунків і тим, що ці види діяльності здійснюються зазвичай без патентів і ліцензій”, – сказав С.Онищенко. Підсумовуючи, він зазначив, що порушення, що виникають при оплаті зарплати в конвертах безпосередньо впливають на бюджетну базу столиці.
Нагадаємо, що за даними Міндоходів середня заробітна плата по Києву становить 5 тис. 102 грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас