Провідний виробник телекомунікаційного устаткування Alcatel-Lucent звільнить 15 тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідний виробник телекомунікаційного устаткування Alcatel-Lucent звільнить 15 тисяч людей

Фондовий ринок
448
Франко-американська компанія, що здійснює діяльність в області телекомунікаційного та комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення Alcatel-Lucent SA планує скоротити штат на 15 тис. робочих місць.
Як повідомляє The Wall Street Journal, ця цифра становить близько 15% персоналу компанії по всьому світу, проте офіційне оголошення про це має відбутися у четвер.
За даними видання, звільнення торкнуться в першу чергу підрозділів, що займаються “старими” технологіями, такими як устаткування для мереж стандартів 2G і 3G, сильніше за все це торкнеться Німеччини та Франції.
Тим часом, компанія має намір збільшити майже на 5 тис. число співробітників в швидкозростаючому бізнесі, наприклад, інтернет- маршрутизації.
У червні компанія оприлюднила план реструктуризації, в рамках якого планується скоротити витрати на 1 млрд євро, а також продати активи на аналогічну величину.
Як заявив тоді гендиректор Мішель Комб, він має намір повністю завершити реструктуризацію компанії в 2015 році. За його словами, до моменту закінчення програми Alcatel-Lucent буде мати позитивний вільний грошовий потік і більшою мірою сфокусується на найприбутковіших напрямах бізнесу, включаючи високошвидкісний інтернет.
Alcatel-Lucent є одним з найбільших світових виробників телекомунікаційного обладнання. Він був створений у 2006 році після об’єднання французької Alcatel і Lucent Technologies, підрозділу з випуску обладнання компанії AT&T.
Alcatel-Lucent, штат якої на кінець минулого року перевищував 72,3 тис. осіб, працює більш ніж в 130 країнах. Акції компанії обертаються на біржах США і Європи.
Нагадаємо, чистий збиток виробника телекомунікаційного устаткування Alcatel-Lucent в другому кварталі 2013 року склав 871 млн євро через відрахування і витрати на реструктуризацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас