Тимошенко помилують 14 жовтня - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко помилують 14 жовтня - експерт

Особисті фінанси
2037
Екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов прогнозує, що рішення про її помилування буде оприлюднено 14 жовтня. Ця дата – свято Покрови Пресвятої Богородиці та напередодні дня, коли Кокс і Кваснєвський мають підбити підсумки своєї місії.
Переговори про звільнення Тимошенко почалися в червні 2012 року, коли Пет Кокс і Олександр Кваснєвський приїхали в Україну. Один із соратників екс-прем’єра на умовах анонімності розповідає, що на початку мова йшла тільки про помилування, потім з’явилася ідея про лікування в Європі.
Останній раз євроспостерігачі спілкувалися з Тимошенко 3 жовтня. Арсен Аваков, нардеп від “Батьківщини”, розповідає – переговорники прибули до Харкова прямим рейсом з Відня. У Київ не заїжджали.
“У них в голові була позиція, яка дає можливість прийняти рішення, маючи на те бажання”, – сказав депутат. За словами Авакова, пробувши у Тимошенко 2,5 години і відмовившись від спілкування з журналістами, Кокс і Кваснєвський зустрілися з Власенко. На наступний день він озвучив підсумки цих зустрічей. Коли саме Тимошенко ухвалила рішення про виїзд на лікування до Німеччини, Власенко не уточнив.
Пам’ятаючи про трепетне ставлення Януковича до православних свят (Луценко був помилуваний в Благовіщення), соратник Тимошенко Михайло Поживанов прогнозує, що рішення буде оприлюднене 14 жовтня. Ця дата – два в одному: свято Покрови Пресвятої Богородиці , і напередодні дня, коли Кокс і Кваснєвський повинні підбити підсумки своєї місії.
У той же час, депутат Європарламенту від Польщі Павел Залевські розповідає, що його колеги-парламентарі до єдиної думки щодо вирішення питання Тимошенко поки не прийшли. Частина з них вважають, що екс-прем’єра терміново потрібно відправити на лікування до Європи, і тільки потім розглядати питання про зняття звинувачень. Другий підхід – всі звинувачення потрібно негайно зняти, щоб Тимошенко могла брати участь у президентських виборах.
Нагадаємо, 4 жовтня Кокс і Кваснєвський передали клопотання про помилування Тимошенко президенту Віктору Януковичу. У свою чергу екс-прем’єр дала свою згоду на пропозицію єврокомісарів про лікування в Німеччині.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас