Кабмін пообіцяв українцям зиму без "газових катаклізмів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пообіцяв українцям зиму без "газових катаклізмів"

Енергетика
343
Гарантії щодо транзиту газу дотримуються у повному обсязі, відтак проблем із газом взимку не варто очікувати. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко.
“Цей бізнес завжди передбачає певні дискусії. Але найголовніше, що ці дискусії йдуть в одному ключі, а транзит дотримується, і гарантії щодо транзиту дотримуються в повному обсязі. Тому, ніяких, природно, катаклізмів не буде”, – сказав Бойко відповідаючи на запитання про те, чи перекриватиме Росія вентиль.
За словами віце -прем’єра, Україна завершує через 2 тижні накопичення достатнього обсягу газу в своїх сховища.
“Це штатна операція, вона в такому ж штатному режимі проходить. Єдине, звичайно, у нас погода внесла певні корективи – ми за розпорядженням президента країни починаємо опалювальний сезон раніше, щоб наші люди не відчували цього похолодання”, – зазначив Бойко.
За його словами, газові суперечки України з Росією, ніякого відношення до гарантії транзиту не мають.
“Транзит надійний, транзит здійснюється в повній відповідності із заявками, які подають і “Газпром”, і європейські країни. І ми повністю виконуємо в цьому відношенні свої зобов’язання” , – підсумував Бойко.
Нагадаємо, наприкінці серпня прес-служба віце-прем’єра повідомила, що Україна та Газпром домовилися про планове проходження майбутнього осiнньо-зимового перiоду.
У липні Бойко запевняв, що Нафтогаз і Газпром відпрацювали варіант взаємної роботи, який дозволить гарантувати стабільний транзит російського природного газу до Європи в майбутній осінньо-зимовий період. Проте урядовець не розкривав деталей.
Як відомо, раніше голова Газпрому Алєксєй Міллєр заявляв, що існують ризики транзиту російського газу через Україну до Європи майбутньої зими через недостатнє закачування газу в її підземні сховища.
У Газпромі також заявили, що запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) НАК “Нафтогаз України” перед осінньо-зимовим опалювальним сезоном для забезпечення транзиту повинні складати мінімум 19 млрд куб. м.
Після візиту Азарова до Сочі російський прем’єр-мінстр Дмитро Мєдвєдєв заявив, що Росія контролюватиме темпи закачування газу до українських підземних газосховищ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас