Громадянська війна в Єгипті поновилася: кількість загиблих за 1 ніч перевищила 50 людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадянська війна в Єгипті поновилася: кількість загиблих за 1 ніч перевищила 50 людей

Світ
522
У Єгипті в результаті зіткнень поліцейських і прихильників екс -президента Мохаммеда Мурсі загинув, за уточненими даними, як мінімум 51 чоловік. Поранення, за даними міністерства охорони здоров’я Єгипту отримали понад 240 осіб. Єгипетське МВС, у свою чергу, повідомило про 423 затриманих учасників заворушень.
Повідомлення про зіткнення між співробітниками правоохоронних органів і прихильниками відстороненого від влади президента-ісламіста надходили 6 жовтня з різних частин Єгипту. Однак найбільш масові заворушення сталися в Каїрі, де пройшли багатотисячні акції прихильників Мурсі, приурочені до святкування 40-ї річниці єгипетсько-ізраїльської Війни Судного дня.
Зіткнення поліції і прихильників Мурсі, що відбувалися в різних районах Каїра, не вплинули на програму офіційних святкувань 40-річчя Війни Судного дня. В рамках святкових заходів на одному зі стадіонів Каїра був влаштований урочистий концерт, трансляцію якого в прямому ефірі вело держтелебачення Єгипту. На святковому концерті, в числі інших, був присутній глава Міноборони Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі і тимчасовий президент країни Адлі Мансур.
Президент Мохаммед Мурсі, який прийшов до влади за підтримки руху «Брати-мусульмани», був зміщений зі своєї посади єгипетськими військовими на початку липня 2013 після багатотисячних акцій протесту проти його політики. Мурсі і ряд високопоставлених членів «Братів- мусульман» були взяті під варту. Прихильники поваленого президента зажадали повернути владу Мурсі, який є, на їх думку, єдиним легітимним главою держави.
Після того, як 14 серпня в ході розгону військовими таборів прихильників Мурсі в Каїрі було вбито кілька сотень людей, в країні був введений режим надзвичайного стану, що діє до теперішнього часу. Наприкінці вересня діяльність руху «Брати- мусульмани» в Єгипті була офіційно заборонена.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас