Влада Києва вирішила ввести правила парного і непарного паркування авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва вирішила ввести правила парного і непарного паркування авто

Особисті фінанси
1429
Влада Києва вирішила ввести правила парного і непарного паркування автомобілів у зимовий період, щоб уникнути транспортного колапсу при прибиранні снігу.
Як заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк, влада міста розробила нові правила паркування в центральній частині міста, щоб зменшити проблему розчищення вулиць від снігу.
“Одне з серйозних рішень, яке буде запропоновано – парковка право/ліво – парний і непарний період (у парні дні буде дозволена парковка з одного боку вулиці, у непарні – з іншого-ред.). Для цього потрібні інформаційні бюлетені, для цього ми зробимо схему, будуть визначені дні, і ми будемо просити киян, щоб вони знали і дотримувалися правил”, – розповів Костюк.
“Друге – це робота засобів евакуації”, – додав чиновник.
За словами чиновника, коли буде оголошено третій рівень небезпеки, то службам будуть делеговані повноваження з перестановки автомобілів, які залишилися неправильно припарковані (наприклад, замість лівої на правій стороні тощо).
“Ми не будемо евакуювати, а будемо переставляти авто. У період, коли буде працювати механізм парної-непарної сторін, у випадку якщо хтось з різних причин авто залишив, ми зможемо його переставити на праву або ліву сторону”, – додав Костюк.
Він розповів, що такий метод паркування буде діяти на вулицях, де є потенційні паркувальні зони, де працює комунальне підприємство Київтранспарксервіс і та територія, яка визначена містом як паркувальна зона.
Як повідомлялося, ДАІ запропонувала ввести платний в’їзд у центр Києва в денний час доби, щоб поліпшити ситуацію на дорогах, зокрема знизити завантаженість вулиць. В той же час в мерії Києва без ентузіазму відреагували на цю ідею.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас