Курс британського фунта перевищив всі прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс британського фунта перевищив всі прогнози

Валюта
826
Висхідний рух фунта триває, і по відношенню до прогнозів валютних стратегів фунт виріс до максимуму цього року.
Валюта Великобританії виросла відносно до долара до позначки в 1,6229, додавши з 3 квітня 7%. Таким чином, фунт повністю нівелював всі втрати на початку року. Інвестори очікують, що Банк Англії почне жорстку монетарну політику раніше, ніж очікувалося.
Згідно з опитуванням Bloomberg, консенсус-прогноз 70 валютних стратегів на кінець року по фунту становив 1,55. Тобто реальний курс фунта на ринку Forex зараз перевищує всі можливі прогнози.
“Стерлінг починає виглядати трохи переоціненим”, – вважає Ян Станнард, головний валютний стратег Morgan Stanley в Лондоні. До речі, прогноз Morgan Stanley по фунту на кінець року становить 1,50.
Британська економіка, здається, набирає обертів, але останні дані по ВВП в II кварталі не виправдали очікувань аналітиків. ВВП знаходиться майже на 3% нижче своїх максимумів в 2007 р.
Зазначимо, глава Банку Англії Марк Карні заявив, що регулятор планує зробити акцент у роботі на залучення інвестицій в країну і стимулювання економічного відновлення.
Карні зазначив, що вартість запозичень навряд чи підніметься найближчим часом. Нагадаємо, що в серпні Банк Англії зобов’язався не підвищувати базову процентну ставку з рекордно низького рівня в 0,5%, до того моменту як рівень безробіття у Великобританії не знизиться до 7%.
За підсумками II кварталу рівень безробіття склав 7,7%, і чиновники вважають, що зниження показника нижче 7% може затягнутися до 2016 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас