Нью-Йоркський Empire State Building приніс своїм власникам майже $1 млрд у рамках IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-Йоркський Empire State Building приніс своїм власникам майже $1 млрд у рамках IPO

Фондовий ринок
364
Власник знаменитого хмарочоса Empire State Building у Нью-Йорку – інвестиційний траст нерухомості Empire State Realty Trust – в рамках первинного розміщення (IPO) продав 71,5 млн акцій за ціною $13 за кожну.
Акції були реалізовані по нижній межі цінового діапазону, встановленого раніше на рівні $13-15. Загальний обсяг залучених коштів склав $929,5 млн.
Сума може збільшитися до $1,07 млрд, якщо андеррайтари скористаються своїми опціонами на купівлю додаткових акцій. Це дозволить цьому IPO стати другим за величиною в сфері нерухомості в історії США.
Empire State Realty Trust крім Empire State Building володіє ще 18 об’єктами нерухомості на Манхеттені і прилеглих територіях. Отримані від IPO кошти планується в основному направити на погашення боргів.
Як відомо, чистий прибуток від управління хмарочосом в першому півріччі 2013 склав $29,2 млн, виручка – $250,7 млн. Середня зайнятість площ будівлі становить невисокі 67%, при цьому прибутковість від їх використання перебуває на рівні приблизно 2,6% проти 3,3% в середньому по галузі.
Нагадаємо, що Емпайр-Стейт-білдінг є однією з головних визначних місць Нью-Йорка. Будівництво 102-поверхового хмарочоса було завершено в 1931 році, протягом чотирьох десятиліть він був найвищою будівлею в світі.
Фінмаркет зазначає, що після трагедії 11 вересня 2001 року і руйнування веж Всесвітнього торгового центру будівля знову стала найвищою в Нью-Йорку. У 1961 році Емпайр-Стейт-білдінг придбала інвестиційна група, а в 2002 році викупив Пітер Малкін, який став його власником і управляючим.
Як повідомлялося, в червні цього року Нью-Йоркська Cammeby’s International Group запропонувала купити Empire State Building за $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас