Українські університети не увійшли до рейтингу 400 кращих університетів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські університети не увійшли до рейтингу 400 кращих університетів світу

Особисті фінанси
458
В авторитетному рейтингу Times Higher Education (THE), куди входять 400 кращих університетів світу, місця для українських університетів знову не виявилося.
Перше місце дісталося Каліфорнійському технологічному університету, друге – Гарвардському університету, третє – Оксфордському університету.
У десятку також увійшли Стенфордський університет, Массачусетський технологічний інститут, Прінстонський університет, Кембриджський університет, Каліфорнійський університет в Берклі, Університет Чикаго і Королівський коледж в Лондоні.
Як бачимо, провідні позиції традиційно поділили між собою американські і британські вузи, при цьому американські таки в більшості.
Рейтинг Times Higher Education складається за технічної підтримки Thomson Reuters. При оцінці враховуються 13 індикаторів за п’ятьма критеріями – викладання, міжнародний статус, прибуток, дослідні досягнення, цитованість.
Українські вузи зазвичай не проходять у світові рейтинги університетів. Причин цьому декілька. Міжнародний статус у вітчизняних університетів традиційно невисокий, місцева професура нечасто публікує свої роботи в міжнародних академічних виданнях, так що про цитованості теж мова не йде.
Лідери українського освітнього поля – Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Київський політехнічний інститут, Києво-Могилянська академія – страждають від своїх власних проблем. За КНУ ще з 1990-х закріпився статус корумпованого вузу з непрозорою системою розподілу місць як у студентському, так і у викладацькому складі. Кращі випускники Київського політехнічного інституту не бажають трудитися в своїй alma mater, покидаючи її стіни заради більш вигідних пропозицій за кордону. Що стосується Могилянки, то її роль головного опозиціонера курсу міністра освіти Дмитра Табачника дорого їй коштуэ. Та й вихід з її юрисдикції Київської школи економіки, яка вважається ключовим центром економічної освіти, явно зіграв не на руку продовжувачам традицій Петра Могили.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас