Єврочиновник озвучив - коли українці зможуть "вільно" працювати до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврочиновник озвучив - коли українці зможуть "вільно" працювати до ЄС

Казна та Політика
2603
Угода про асоціацію з Євросоюзом не включає вільний рух робочої сили, оскільки для цього необхідна окрема угода, пояснив єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт.
“Угода про вільну торгівлю не включає норм, які стосувалися б можливості українських громадян працювати в Європейському союзі, більше того, що у нас є зараз”.
Єврокомісар вказав, що владі необхідно підготувати окрему угоду, яка має бути ухвалена більшістю членом європейського альянсу.
“Але коли буде угода про вільну торгівлю, тоді можна буде рухатися далі і наближатися до угоди про вільний рух робочої сили”, – відзначив де Гюхт.
Як вже повідомлялося, Україна розраховує підписати угоду з ЄС під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі, що змусило російських політиків вищого рангу зробити низку різких заяв про негативні наслідки угоди для відносин Києва і Москви.
Раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що прогнози про потенційний крах української економіки і про дефолт через підписання угоди про асоціацію з ЄС багато в чому перебільшені і озвучуються людьми, які бояться успіху в процесі союзу Києва і Брюсселя.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас