Група "Інвестиційний капітал Україна" купує банк Авангард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група "Інвестиційний капітал Україна" купує банк Авангард

Фондовий ринок
747
Група “Інвестиційний капітал Україна” в рамках розширення своєї діяльності вирішила придбати банк “Авангард”, зареєстрований Нацбанком у липні 2013 року, йдеться в повідомленні групи у середу.
“Покупка банку є логічним розширенням діяльності ICU на фінансовому ринку України. Маючи професійний банківський досвід, ми вирішили розширити свою присутність на фінансовому ринку через банківські операції”, – наводиться в документі коментар голови ради директорів ICU Валерії Гонтарєвої, яка очолила наглядову раду банку.
Вона нагадала, що “Інвестиційний капітал Україна” є однією з лідируючих інвесткомпаній в країні і багато років входить до числа найбільших торговців цінниими паперами та лідерів на ринку управління активами.
“У контексті консолідації фінансового сектора та інфраструктурної реформи фондового ринку, наявність банківської ліцензії дозволить ICU ефективно і оперативно обслуговувати операції з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами”, – підкреслила Валерія Гонтарєва.
Вона також зазначила, що в країні вже багато універсальних банків, тому група має намір сфокусувати “Авангард” на казначейських операціях на фінансовому ринку і ринку капіталу, обороти яких неухильно зростають.
“Це перший етап нашого розвитку. А в майбутньому, будучи найбільшим керуючим активами та wealth management в Україні, ми плануємо побудова на базі банку “Авангард” повноцінний private banking, який не вестиме ризикову комерційну діяльність. Головним нашим завданням буде виключно турбота про збереження грошей і активів клієнтів”, – сказала голова ради директорів групи ICU.
Як раніше повідомлялося, Антимонопольний комітет України дозволив компанії Westal Holding (Кіпр), що входить до групи ICU, купити понад 50% банку “Авангард”, статутний капітал якого становить 120 млн грн. Партнери ICU В.Гонтарева, Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко сформували новий склад наглядової ради банку.
Група ICU була створена в червні 2006 року. До її складу входять інвестиційна компанія і компанія з управління активами. ICU – найбільший в Україні торговець державними та корпоративними облігаціями, а також лідируючий агент з реструктуризації в 2009-2010 роках: група провела і супроводжує ряд операцій з реструктуризації портфелів публічних і приватних боргів на суму більше $ 1,7 млрд
Вартість чистих активів публічних фондів під управлінням КУА “Інвестиційний Капітал Україна” станом на 2 жовтня перевищила 252 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас