Оператора ГТС України оштрафували на 23 млн грн за нестворені робочі місця для інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператора ГТС України оштрафували на 23 млн грн за нестворені робочі місця для інвалідів

Казна та Політика
590
Рішенням окружного адміністративного суду Києва було задоволено позов прокуратури Печерського району щодо стягнення з ВАТ Укртрансгаз на користь державного бюджету понад 23 млн грн адміністративно-господарських санкцій за нестворені робочі місця для інвалідів.
Як підкреслюється в повідомленні прокуратури, за законом на зазначеному підприємстві передбачено створення 1008 робочих місць для людей з обмеженими фізичними можливостями, однак прокурорська перевірка встановила, що роботу в товаристві отримали лише 723 особи такої категорії.
Зазначимо, що згідно із законодавством норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів на підприємствах, установах і організаціях, які використовують найману працю, становить 4% від середньооблікової чисельності працівників за рік.
Порушення зазначених норм передбачає сплату адміністративно-господарських санкцій, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати працівника на відповідному підприємстві.
Як повідомлялося, з 1 липня набули чинності зміни, за якими суми допомоги по вагітності та пологах стають об’єктом для нарахувань Єдиного соціального внеску. Останнім часом українські ЗМІ збуджені прийнятим у травні законом, який нібито вводить “податок на дітей”. Нові норми нарахування допомоги по вагітності та пологах, всупереч думку експертів з боку держави, все ж додадуть значних проблем майбутнім батькам, відзначали кадровики.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас