Найбагатшою жінкою Естонії стала дружина московського чиновника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатшою жінкою Естонії стала дружина московського чиновника

Особисті фінанси
1042
Естонський рейтинг Äripäev опублікував імена найбагатших людей країни. Єдиною жінкою в списку виявилася колишня модель Тетяна Лікcутова – дружина московського чиновника.
Влітку цього року її чоловік, глава Департаменту транспорту Москви Максим Лікcутов, переписав на дружину весь свій бізнес і власність в Естонії. Основне його комерційне підприємство – інвестиційний холдинг Transgroup Invest, якому належить ТОВ “ТрансГрупп АС” – найбільший залізничний оператор Росії.
Співвласником холдингу є Сергій Глінка, який поділив з Лікcутовою 12 рядок у рейтингу Äripäev, їхні статки оцінили в 103,6 мільйона євро. Також Тетяні Лікcутовій належить італійський ресторан Gianni в центрі Талліна, повідомляє Postimees.
Російські політологи відзначають, що інформацію рейтингу необхідно перевірити, але, якщо вона виявиться вірною, до Максима Лікcутова можуть виникнути питання. “Взагалі ці повідомлення ЗМІ повинні спричинити офіційну перевірку стосовно Ліксутова. Норма про заборону володіння іноземними активами поширюється і на чоловіків і дружин чиновників”, – написав на своїй сторінці в Facebook заступник виконавчого директора Фонду “Інститут соціально-економічних і політичних досліджень” Олександр Пожало.
Зокрема, Федеральний закон РФ від 7 травня 2013 N79-ФЗ забороняє відкривати і мати рахунки, зберігати готівкові грошові кошти та цінності в іноземних банках, розташованих за межами Російської Федерації, володіти і користуватися іноземними фінансовими інструментами як особам, які займають державні посади РФ, так і їхнім неповнолітнім дітям і дружинам.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас