Росіян закликали готуватися до звільнень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян закликали готуватися до звільнень

Світ
1149
Глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв на форумі в Сочі заявив, що безробіття в наступному році зросте до 6%. Зараз цей показник трохи вище 5%. При цьому міністр назвав тривалу стагнацію російської економіки варіантом навіть гіршим, менш передбачуваним, ніж гостра криза.
Керівник дослідницького центру порталу SuperJob Наталія Голованова повідомила, що на ринку праці поки все спокійно: «Поки я б не стала якихось висновків робити, на сьогоднішній день ми не фіксували негативних трендів по сплеску активності шукачів. Немає таких тенденцій і в плані зміни зарплатних пропозицій. Якщо припустити, що ситуація почне розвиватися за кризовим сценарієм 2008 року, то повторяться ті ж схеми, коли першими страждали наступні професії – маркетологи, журналісти, піарники, офісні службовці».
Бізнесмени, опитані Business FM, також говорять, що поки передчасно піднімати паніку. У той же час, за їх словами, деякі тривожні сигнали, як розмови про можливий секвестр бюджету і скорочення ряду виробництв, є на ринку.
Генеральний директор «Пенні Лейн Ріелті» Георгій Дзагуров вважає, що бізнесменам необхідно дати можливість скорочувати співробітників у випадку необхідності: «Відчуваю дуже велику турботу держави про людей, які втрачають роботу. Захист людей, які втрачають роботу – неймовірний. Я думаю, що тим, у кого зараз важкий момент, треба давати можливість звільняти. Але те, що відбувається сьогодні це одночасно політика проти комерсантів. Я, взагалі, згоден з Прохоровим. Розумієте, людей треба змушувати працювати! Це означає, що легко звільняти. Інакше – дуже важко. Ви знаєте, наскільки я втомився їздити по трудових інспекціях та прокуратурах!».
Генеральний директор «Спорткар-центру» Дмитро Баранов згоден з тим, що вимоги законодавства до роботодавця дещо завищені: «В принципі, звільнити співробітника, який не справляється зі своїми обов’язками, не відповідного по морально-діловими якостями – практично неможливо. У результаті доводиться стежити за людиною, за кожною її провиною, складати акти, робити догани, тобто все це – просто марна трата часу. І я вважаю, що це спрощення процедури взаємин з персоналом, а, зокрема, звільнення його – набагато простіше вплине на подальшу зміну кадрової політики взагалі для всіх роботодавців. Тобто людей почнуть простіше приймати на роботу. Тому що роботодавець буде розуміти, що якщо людина не підходить не просто протягом іспитового строку, а потім, у нього розв’язані руки».
Раніше Дмитро Медведєв у статті «Час простих рішень пройшов» написав про необхідність «піти від політики збереження зайнятості населення будь-якою ціною». У цьому, за словами прем’єр-міністра, допоможуть перехід армії на контрактну основу і пізній вихід на пенсію кваліфікованих фахівців.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас