$ 27 млрд, що належали Каддафі, заховані в аеропорту Шереметьєво, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

$ 27 млрд, що належали Каддафі, заховані в аеропорту Шереметьєво, - ЗМІ

Світ
2548
Темні глибини переповненого тайниками московського аеропорту «Шереметьєво», які приховували цього літа від очей усього світу Едварда Сноудена протягом 38 днів, можливо, приховують у собі набагато більш хвилюючий секрет: незатребувані 27 млрд доларів готівкою, пише московський кореспондент The Christian Science Monitor Фред Вейр.
Як вважає «Московський комсомолець», на який посилається видання, таємничий скарб, доставлений в «Шереметьєво» без адреси пересилки шість років тому і складається з 200 вакуумних пакетів з валютою, зберігається на складі в аеропорту, який ретельно охороняється поки російська влада вирішує, що з ним робити. «Єдиною офіційною реакцією з боку прес-служби аеропорту «Шереметьєво» було різке заперечення», – зазначає автор статті.
МК припускає, що ці величезні гроші можуть бути «осиротілим» багатствами покійних диктаторів Саддама Хусейна або Муаммара Каддафі, потайки переправлені на зберігання до Москви, передає The Christian Science Monitor.
У другій статті МК викладає ще більш заплутану історію про доходи від іранської нафти, які імовірно йшли через Deutsche Bank Group і перенаправлені до Москви, коли почали давати про себе знати інспіровані Америкою санкції проти Ірану, пише Вейр.
«Іноді їм можна довіряти, але іноді вони порять гарячку і публікують історії про крокодилів в московському метро, тощо», – вважає головред Agentura.ru Андрій Солдатов з приводу достовірності публікацій у МК.
За словами Солдатова, він скептично оцінює цю історію. «У Москві все можливо, але в це важко повірити. Це вкрай малоймовірно», – передає його слова The Christian Science Monitor.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас