Головний миротворець: Путіна повторно висунули на Нобелівську премію миру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний миротворець: Путіна повторно висунули на Нобелівську премію миру

Світ
664
На думку громадських діячів, президент РФ гідний Нобелівської премії миру за участь у мирному вирішенні сирійського конфлікту, а також за миротворчу роль у Беслані і Південній Осетії.
Міжнародна академія духовної єдності і співпраці висунула президента Росії Володимира Путіна на Нобелівську премію миру. “Лист до Нобелівського комітету було надіслано 16 вересня і отримано 20 вересня. Ми дуже добре знаємо, яку миротворчу роль зіграв у важких районах, особливо в Беслані, Південній Осетії, наш президент”, – повідомив президент академії Георгій Трапезников.
За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, з адміністрацією президента ініціатива Міжнародної академії не обговорювалася.
Зазначимо, раніше Пєсков заявляв, що Путін у своїй діяльності ніколи не керується прагненням отримати будь-які нагороди. “Путін не прихильник отримання всяких нагород, премій і так далі”, – говорив Пєсков.
Раніше кандидатуру Путіна на отримання Нобелівської премії миру висунув президент Всеросійського фонду освіти Сергій Комков. “Володимир Путін на практиці показав свою прихильність справі миру. Будучи керівником однієї з провідних країн світу, він прикладає максимум зусиль до збереження миру і спокою не лише на території власної держави, але й активно сприяє мирному врегулюванню всіх виникаючих на планеті конфліктів”, – направив такий текст Комков в норвезький Нобелівський комітет.
Нобелівська премія миру – це одна з найбільш престижних міжнародних премій, що присуджується за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або великий внесок у культуру або розвиток суспільства.
Одним із володарів Нобелівської премії миру є президент США Барак Обама, який отримав її в 2009 році з формулюванням “за величезні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співпраці між народами”.
Також в різні роки лауреатами Нобелівської премії ставали Європейський Союз, Мохаммед аль-Барадеї, Кофі Аннан, ООН, Михайло Горбачов, Нельсон Мандела, Ясір Арафат та інші.
Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін запропонував президентові США Бараку Обамі скасувати військову операцію в Сирії, якщо Башар Асад погодиться віддати хімічну зброю під міжнародний контроль. Сирійський лідер прийняв пропозицію Росії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас