Лорд-мером лондонського Сіті вдруге в історії стала жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лорд-мером лондонського Сіті вдруге в історії стала жінка

Світ
219
Всього лише вдруге за всю 800-річну історію Сіті його лорд-мером стала жінка. Як зазначає сьогодні газета “Файненшл таймс”, ця подія може стати поворотним моментом в діяльності фінансового центру, 94% керівних посад якого займають чоловіки.
Вибори глави лондонського Сіті пройшли в понеділок, і перемогу на них здобула 65-річна Фіона Вулф, партнер у юридичній фірмі “Сі-ем-ес Кемерон Маккенна” (CMC Cameron McKenna) і фахівець по ринках електроенергії. Вона змінить на цій посаді Роджера Гиффорда, ставши 686-м за рахунком лорд-мером.
“Незважаючи на всі складнощі, що зберігаються, лондонський Сіті продовжує грати ключову роль не тільки в економіці Великобританії, але і всього світу”, – заявила Вулф після завершення голосування. Офіційно на нову посаду вона вступить вже на початку листопада.
Першою представницею слабкої статі на посту лорд-мера в 1983 році стала громадська активістка Мері Дональдсон. З тих пір, як зазначає “Файненшл таймс”, число жінок-співробітниць Сіті постійно зростає, і обрання Вулф має ще більше стимулювати цей процес.
Лорд-мер Сіті, на відміну від мера Великого Лондона, обирається терміном всього на один рік і виконує переважно церемоніальні обов’язки. Його посада не оплачується та є аполітичною. Роль лорд-мера зводиться в основному до підтримки і просування фінансових компаній Сіті. За рік він зазвичай проводить за кордоном близько 90 днів, відвідує в середньому 22 країни і вимовляє близько 700 промов.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас