У США Ку-клукс-клану дозволили акцію протесту проти Обами і нелегальних іммігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США Ку-клукс-клану дозволили акцію протесту проти Обами і нелегальних іммігрантів

Світ
578
Ку-клукс-клан отримав офіційний дозвіл провести збори прихильників в передмісті міста Геттисберг (штат Пенсільванія), де в 1863 році відбулася вирішальна битва громадянської війни в США.
“Це буде акція протесту проти Барака Обами, що займає президентський пост в порушення конституції, нелегальних іммігрантів і за наведення порядку у власній країні”, – заявив, як передає ІТАР-ТАСС, організатор від расистської організації, діяльність якої неодноразово припинялась в США, Річард Престон.
“Бараку Обамі не вдалося довести, що він народився в США і є громадянином, який може бути нашим президентом, – підкреслив Престон. – Ми хочемо, щоб кордони країни закрилися, і уряд зосередився на видворення нелегальних іммігрантів. США повинні перестати виконувати роль “світового жандарма”, так як не здатні навести порядок на власному подвір’ї”.
Згоду на проведення запланованих на суботу зборів, в яких, за словами організатора, візьмуть участь сотні або тисячі прихильників ККК, дав керуючий Національного військового парку Геттисберга. Він послався на конституційне право громадян США, включаючи членів ККК, на свободу слова і зборів.
Як відзначають спостерігачі, дане рішення викликало обурення у громадськості. У зв’язку з цим у день проведення зборів не виключені серйозні конфлікти між місцевими жителями і прихильниками ультраправої організації, очікуються протести.
Громадські активісти вважають особливо цинічним факт, що акція ККК відбудеться в місці самої кровопролитної битви в громадянській війні за скасування рабства в США.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас