Вибори президента у 2015 році пройдуть в один тур - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори президента у 2015 році пройдуть в один тур - експерт

Казна та Політика
7295
Політичний аналітик Павло Нусспрокоментував можливість проведення виборів президента України у 2015-му році в один тур.
“Вибори президента України відбудуться в один тур. Я не стверджую, а лише припускаю таку можливість. Як показує практика, фаворит в першому турі перемагає і у другому. Тому, з огляду на значну економію державних коштів які витрачаються на проведення інших турів – вибори в один тур більш ніж реалістична ідея. Більш того, така ініціативі існує, та активно обговорюється можливість її реалізації шляхом прийняття змін виборчого законодавства у парламенті. Сумнівів, що ці зміни будуть підтримані більшістю голосів – немає” – зауважив Нусс.
За словами аналітика, виборці також підтримають проведення виборів в один тур.
“За інформацією соціологічної групи “Рейтинг” 36% опитаних громадян підтримали б обрання Президента України тільки в один тур. З кожним днем ця цифра зростає, бо пересічного громадянина перш за все цікавлять витрати з держбюджету на проведення будь-яких виборів. На мою думку, після зимових канікул пропозиція щодо внесення змін у Закон про Вибори Президента України буде внесена в парламент, та підтримана фракціями” – зазначив експерт.
На його думку, такий сценарій не влаштовує опозиційних кандидатів в президенти. “Безумовно, така перспектива не влаштовує потенційних кандидатів від опозиції з тих причин, що єдиного кандидата від ОО немає і не буде. Вибори в два тури потрібні їм для самовизначення з власною політичною вагою кожного окремого лідера опозиційних сил. Тому слід чекати політичну боротьбу по цьому питанню. Але, навіть якщо залишити модель виборів без змін, і не вводити єдиний тур, то все одно, Президент отримує перемогу в другому турі. Інтеграційні прагнення Віктора Януковича вже гарантують йому перемогу на виборах у 2015 році, із значним відривом”- підкреслив Нусс.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас