Найбільші банки світу віддадуть VIP-клієнтів на аутсорсинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки світу віддадуть VIP-клієнтів на аутсорсинг

Фондовий ринок
1009
Чотири з найбільших інвестиційних банків світу віддадуть на аутсорсинг обробку даних важливих клієнтів, щоб таким чином знизити витрати і тиск з боку регуляторів. Як пише The Financial Times, JP Morgan, Barclays, Goldman Sachs і Credit Suisse підписали меморандум про взаєморозуміння та створення платформи, яка буде управлятися Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) на чолі з виконавчим директором Майклом Бодсоном.
“Наша кінцева мета полягає у підтримці створення централізованої платформи в галузі для ефективного управління практично всіма даними клієнта”, – заявив Бодсон.
Новий сервіс буде надавати довідкові відомості клієнтів банкам, брокерсько-дилерським фірмам, керуючим активами і хедж-фондам. Ці дані необхідні для ідентифікації юридичної особи, стандартних інструкцій по платежах, звіту щодо нормативно-правової відповідності та перевірки даних клієнта.
Банки підкреслюють, що скорочення витрат і відповідність нормам регуляторів на тлі нових правил встали в ряду головних пріоритетів. Відбулося безліч переговорів між відділами з управління базами даних і DTCC, Broadridge Financial Solutions, Swift на рахунок об’єднання даних через посередників.
Збільшення обсягів видатків стало головною темою на щорічному міжнародному фінансовому форумі Sibos в Дубаї. Учасники висловлювали стурбованість з приводу зростаючих витрат на приведення операцій і матеріалів у відповідність з вимогами законодавства, нормативною документацією і стандартами.
Числені штрафи, накладені в зв’язку з відмиванням грошей і ухиленням від сплати податків, змусили банки розкрити секрет, який був відомий в даній галузі протягом багатьох років. Раніше в порушенні антимонопольного законодавства ЄС були викриті 13 банків.
Звинувачення в “антиконкурентних діях” висунули за підсумками дворічного розслідування проти Bank of America, Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, RBS, UBS. Як повідомлялося напередодні, британським брокерам з ICAP загрожує 60 років в’язниці за махінацііс LIBOR.
За оцінками компаній-аутсорсерів, передача непрофільних функцій іншій компанії, яка на цьому спеціалізується економить від 7% до 50%.
Нагадаємо, що З 2008 по 2013 роки шість найбільших банків США були змушені витратити $ 103 млрд на покриття збитків і врегулювання судових позовів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас