Випускник Єля подарував своєму університету $ 250 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускник Єля подарував своєму університету $ 250 млн

Особисті фінанси
831
Випускник Єля 1954 року Чарльз Джонсон подарував своєму університету 250 мільйонів доларів.
Як відзначає агентство Associated Press, цей внесок став найбільшим пожертвуванням від приватної особи в історії цього навчального закладу.
Гроші Чарльза Джонсона, який до недавнього часу обіймав посаду глави ради директорів великої міжнародної компанії Franklin Resources, дозволять Йелю профінансувати будівництво двох нових коледжів, розповів президент університету Пітер Селовей.
Всього витрати на програму з розширення Єля – найбільшу за останні кілька десятків років – оцінюються в півмільярда доларів. Однак з урахуванням внеску Джонсона, повідомив Селовей, університетові залишається знайти ще лише 80 мільйонів доларів.
На даний момент у складі Єльського університету діють 12 коледжів, найновіший з яких був відкритий в 1961 році. Поява двох нових коледжів дозволить Йелю, що входить до списку найбільш престижних університетів США та світу, збільшити на 15 відсотків прийом студентів.
Як повідомили в університеті, це далеко не перший подарунок Джонсона. Раніше завдяки його пожертвуванням в університеті з’явився Центр Джонсона з вивчення американської дипломатії і колекція документів президента США Бенджаміна Франкліна.
Крім того, Джонсон, який виступав під час навчання за збірні Єля з регбі і американського футболу, фінансував реконструкцію університетського стадіону і створення нового легкоатлетичного манежу.
Статок Чарлза Джонсона журнал Forbes в березні 2013 року оцінював у 5,6 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас