В Україні можуть закритися близько 80 тисяч кіосків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть закритися близько 80 тисяч кіосків

Казна та Політика
1706
Внаслідок обмеження торгівлі підакцизними товарами можуть закритися від 50 до 80 тисяч вітчизняних підприємств дрібної роздрібної торгівлі – кіосків та МАФів. Про це під час прес-конференції заявили лідери громадської спілки “Національна організація роздрібної торгівлі” (НОРТ) Дмитро Опашко та Микола Ганул.
За їх словами, окрім вже існуючих проблем, пов’язаних з функціонуванням тимчасових споруд, оподаткуванням та адмініструванням, значну небезпеку створюють ініціативи про заборону продажу тютюнових виробів у точках продажу площею менше 50 квадратних метрів, суттєве зменшення кількості ліцензій на роздрібну торгівлю тютюновими та алкогольними виробами (1 ліцензія на 20 тисяч жителів), підвищення в кілька разів вартості таких ліцензій у містах з населенням понад 20 тисяч осіб. Наслідком стане масове закриття кіосків, звільнення людей (1 кіоск це 3-4 співробітника, тобто буде звільнено близько 200 тисяч осіб), а також розквіт нелегальної торгівлі.
За словами президента НОРТ Дмитра Опашко, реалії бізнесу такі, що саме сигарети, пиво і жувальна гумка складають найбільшу частку в обороті кіосків. “Зміни в законодавстві, які зроблять неможливою торгівлю цією продукцією, зроблять нерентабельним наш бізнес, змусять закрити наші підприємства і звільнити співробітників. Десятки тисяч людей і члени їх сімей залишаться без засобів до існування. Не секрет, що для більшості з них, особливо для жителів невеликих населених пунктів знайти нову роботу буде практично неможливо”, – підкреслив він.
Опашко також повідомив, що організація направить пропозиції та колективний лист-звернення з приводу ситуації, що склалася керівництву уряду і парламенту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас