Повний парадокс: на борговому ринку США склалася неймовірна ситуація з облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повний парадокс: на борговому ринку США склалася неймовірна ситуація з облігаціями

Фондовий ринок
2910
На борговому ринку США спостерігається, по суті, парадоксальна ситуація: ризики дефолту країни номінально зростають, одночасно зростають і державні облігації країни. За минулий тиждень страховка від дефолту по казначейських облігаціях США зросла приблизно на 50%, разом з тим інвестори використовували в якості активу-притулку якраз американські боргові папери.
Тобто, іншими словами, ринок оцінює ймовірність невиконання зобов’язань з боку США як зростаючу, і той же ринок продовжує купувати ці папери.
Цікаво відзначити і той факт, що після подій серпня 2011 р., коли агентство Standard & Poor’s вперше в історії знизило рейтинг США, прибутковість казначейських облігацій почала стрімко знижуватися, впавши з 3% до 1,8% лише за два місяці.
Хоча, здавалося б, зниження рейтингу є зниження надійності, але з США трохи інший випадок. Все ж країна-емітент резервної валюти має свої переваги і може витягувати з ринкової турбуленції свої плюси.
Зараз дохідність десятирічних облігацій США торгується на позначці в 1,6%, на початку минулого тижня показник перебував на позначці 1,74%.
Нагадаємо, що на сьогодні в США закінчується фінансовий рік, а конгрес досі не прийняв проект бюджету. Часу залишилося зовсім небагато, в іншому випадку вже з вівторка уряд припинить отримувати фінансування. Далі, вже 17 жовтня, країна досягне стелі держборгу. Якщо підняти його в зазначений термін не вдасться, то США можуть оголосити технічний дефолт.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас