Масові скорочення: Siemens звільнить 15 тисяч робітників, а Toshiba - наполовину скоротить штат на закордонних підприємствах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масові скорочення: Siemens звільнить 15 тисяч робітників, а Toshiba - наполовину скоротить штат на закордонних підприємствах

Світ
467
Німецький транснаціональний концерн Siemens прийняв рішення звільнити 15 тисяч співробітників по всьому світу. Як говорить офіційна заява представників компанії, серед співробітників, що працюють в самій Німеччині, під скорочення потраплять п’ять тисяч людей. Відзначається, що серед них дві тисячі працюють у промисловому секторі, 1,4 тисячі в енергетичному і ще стільки ж у сфері міської інфраструктури.
Керівники концерну уточнили, що частину звільнених переведуть в інші підрозділи. Також менеджери Siemens зазначили, що перед рішенням про скорочення вони зустрічалися з представниками робітників і погодили з ними свої плани.
Масові скорочення дозволять німецькому концерну заощадити в 2014 році 6 млрд євро. Економія пов’язана з погіршенням фінансових показників компанії. Так, операційний прибуток третього кварталу 2012-2013 фінансового року скоротився на 31 відсоток, склавши 1,152 мільярда євро.
Зазначимо, що всього в Siemens, яка є однією з найбільших компаній Європи, працюють 370 тисяч осіб. Більше того, канцлер ФРН Ангела Меркель називає її локомотивом німецької економіки. Концерн серед іншого виробляє електроніку, медичне обладнання, транспортні засоби та апаратуру для електростанцій.
Крім того, стало відомо, що японська електротехнічна корпорація Toshiba Corp. наполовину скорочує кількість своїх працівників на закордонних підприємствах з виробництва телевізорів. Їх число буде доведено до 3 тисяч осіб.
За кордоном, як оголосила Toshiba, корпорація має намір скоротити виробничу базу і направити ресурси на виробництво телевізорів з особливо великими екранами супервисокої роздільної здотності у форматі 4К. На думку корпорації, попит на них зростатиме, і в цьому секторі вона може випередити своїх конкурентів.
Toshiba раніше припинила виробництво телевізорів всередині Японії. За даними ЗМІ, корпорація планує закрити свої фабрики, зокрема, в Польщі та Китаї. У Росії у компанії немає підприємств з виробництва телевізорів.
Японські електротехнічні компанії зараз ведуть гостру боротьбу з південнокорейськими конкурентами, які випереджають їх на світовому ринку телевізорів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас