Янукович одним підписом полегшив життя усім ув'язненим України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович одним підписом полегшив життя усім ув'язненим України

Казна та Політика
2666
Президент України Віктор Янукович підписав закон “Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання”.
Про це повідомляє в п’ятницю прес-служба глави держави.
Верховна Рада прийняла цей “євроінтеграційний” закон, що створює більш комфортні умови для ув’язнених, 5 вересня. Він входить до списку законів, необхідних для прийняття перед підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Законом передбачається можливість засудженими, які містяться в дільницях соціальної реабілітації, носити цивільний одяг, користуватися мобільними телефонами і аксесуарами до них.
Закон також передбачає можливість подачі Кримінально-виконавчою інспекцією до суду матеріалів на засудженого до покарання у вигляді виправних робіт із заміни невідбутої частини покарання штрафом. Також врегулюється порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема, передбачається право засуджених на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.
Крім того, закон передбачає можливість переведення засуджених до довічного позбавлення волі, які відбули 20 років покарання в приміщеннях камерного типу, в звичайні житлові приміщення колонії максимального рівня безпеки та утримання їх серед інших засуджених.
Закон також встановлює, що засудженим, які містяться у виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання, в дільницях соціальної реабілітації виправних колоній мінімального рівня безпеки із загальними умовами утримання, у виправних колоніях середнього рівня безпеки та у виховних колоніях, може бути дозволено короткочасні виїзди за межі колонії на територію України на термін не більше 7 діб, не включаючи часу, необхідного для проїзду в обидва кінці (не більше трьох діб) у зв’язку з винятковими особистими обставинами.
Крім того, засудженим, на яких накладено дисциплінарне стягнення у вигляді приміщення в дисциплінарний ізолятор або переведення до приміщення карцерного типу, згідно з цим законом, телефонна розмова може бути надана тільки з дозволу начальника колонії як виняток з метою виховного впливу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас