У вересні продажі машин в Україні впадуть в 2 рази - ВААІД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні продажі машин в Україні впадуть в 2 рази - ВААІД

Технології&Авто
1128
У вересні поточного року продажі нових автомобілів в Україні складуть не більше 10 тис. машин, заявив голова Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко. Зазначимо, що в попередні місяці в середньому в Україні на місяць продавали 20 тис. машин.
В цілому за підсумками 2013 року, за словами експерта, обсяг ринку автомобілів в Україні складе 180 тис. машин. В 2012 році продажі нових легкових автомобілів в Україні склали 217,6 тис. авто.
За словами Олега Назаренко, не зможуть підвищити попит на нові авто навіть знижки та акції, на які багатий осінній сезон. “Хто хотів придбати автомобіль, зробив це в серпні, до набрання чинності утилізаційного збору і обмежень на готівкові розрахунки”, – зазначив Назаренко.
Зазначимо, що за даними асоціації “Укравтопром”, попит на автомобілі в серпні був рекордним. Так, автопродажі минулого місяця зросли на 36% до липня і на 44% до серпня 2012 року – до майже 44 тис. машин.
Зростання автопродажів можливе тільки в кінці року. “Як заявляв міністр закордонних справ Леоніжд Кожара, до кінця листопада після підписання угоди про асоціацію з ЄС спецмито на іномарки (на ввезення автомобілів з двигуном 1-2,2 тисяч куб. см у розмірі 6,5-13% від вартості) буде скасовано. Автомобілі подешевшають”, – нагадав Назаренко.
Як зазначив Назаренко, що якщо ж спецмито на іномарки буде скасоване, яке набуло чинності в середині квітня, то в наступному році обсяг українського авторинку може досягти 230-240 тис. машин.
Нагадаємо, що Верховна Рада 4 липня прийняла закони про утилізаційний податок, величина якого для конкретного транспортного засобу (ТЗ) розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив’язаних до об’єму двигуна і залежно від того, новий ТЗ або старий. При цьому вітчизняні виробники звільняються від його сплати під гарантії створення утилізаційних потужностей.
Президент Віктор Янукович підписав закони в кінці липня, проте потім доручив Кабінету міністрів внести до них зміни, зокрема, усунути положення, що не узгоджуються з нормами Світової організації і скасувати коригувальні коефіцієнти.
Мінекології 16 серпня опублікувало проект Порядку формування та ведення Держреєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють прийом та розбирання утилізованих ТЗ, згідно з яким для внесення до реєстру необхідно надати дані про наявність власної або орендованої земельної ділянки площею не менше 500 кв. м для пунктів прийому авто і не менш 1000 кв. м для пункту розбирання автомобіля.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас