Китай споживає більше половини напівпровідникових пристроїв у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай споживає більше половини напівпровідникових пристроїв у світі

Енергетика
367
Частка китайських споживачів на ринку напівпровідникових пристроїв торік збільшилася на 8,7%, досягнувши 52,3%, підрахували в PricewaterhouseCoopers (PwC).
Загалом споживання в цьому секторі світової економіки зменшилось на 3%.
Автор доповіді PwC Раман Чіткара вважає, що до 2017 року частка Китаю на світовому ринку напівпровідникових елементів зросте до 60%.
“Основна причина того, що споживання напівпровідникової техніки Китаю зростає швидкими темпами, є його становище провідного виробника електроніки”, – пояснює він.
Зараз на КНР припадає 90% від обсягу виготовлення ПК, більше половини телевізорів, а також приблизно 70% мобільних телефонів і цифрових камер.
Споживання електронних компонентів у Китаї за останнє десятиріччя збільшилося на 23%, хоча загальносвітові темпи зростання не перевищували 7%.
Втім, позиції Китаю безпосередньо у виробництві напівпровідникових компонентів залишаються не надто твердими. Чіпи в країну постачають переважно Intel, Qualcomm і Samsung Electronics.
Розрив у вартості імпортованих і вироблених в країні компонентів становив торік близько $101,6 млрд. Частка китайських виробників електроніки на світовому ринку за 2012-й зросла на 2% до 34,2%. Згідно з прогнозами, до 2017 року вона досягне 40%.
Нагадаємо, раніше фахівці ООН підрахували, що Китай також акумулює найбільше відходів електронної техніки.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас