Кількість IT-шників в Україні на початок року становила 250 тис. осіб - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість IT-шників в Україні на початок року становила 250 тис. осіб - віце-прем'єр

Особисті фінанси
3569
Кількість фахівців у сфері інформаційних технологій (IT) в Україні на початок 2013 року склала близько 250 тис. осіб, з них 45 тис. – висококласні сертифіковані фахівці, які створюють конкурентоспроможну експортоорієнтовану продукцію. Про це під час зустрічі з представниками провідних компаній у сфері інформаційних технологій заявив віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, повідомляє прес – служба віце-прем’єр-міністра.
У зустрічі взяли участь представники таких компаній, як Singularity University Labs, EMC, Intel, Cisco, Hewlett-Packard, Bosch, Apple, Infopulse Ukraine, Bionic Hills та інші.
“Важливими пріоритетами для модернізації національної економіки є створення в Україні інноваційної інфраструктури IT-індустрії, включаючи освітню складову, а також встановлення потужних податкових преференцій для високотехнологічних компаній та їх спеціалістів”, – підкреслив Грищенко.
Він також висловив переконання у необхідності підвищення якості освіти в IT-сфері та гармонізації освітнього процесу до потреб IT-бізнесу.
“Ми повинні створити такі можливості для розвитку IT-галузі, щоб наші фахівці залишалися працювати в Україні”, – зазначив Грищенко.
Грищенко також закликав провідні IT-компанії активно розвивати навчальні програми в рамках співпраці з українськими університетами.
“Щорічно з українських вищих навчальних закладів випускається близько 16 тис. IT-фахівців. Враховуючи потребу в українських професіоналах на місцевому та глобальному рівнях, уряд збільшуватиме державне замовлення на їх підготовку. Але особливо важливими для уряду є ініціативи приватного бізнесу, спрямовані на реалізацію державних пріоритетів інноваційного розвитку”, – сказав Грищенко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна кількість IT-фахівців в Україні наприкінці 2012 р. склала понад 215 тисяч, з них близько 25 тис. – сертифіковані програмісти, які працюють на експорт.
Варто зазначити, що Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, повідомляла, що в 2012 р. Україна посіла четверте місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас