Успіхи Януковича в США: президент Хорватії підтримав його ініціативу в Радбезі ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Успіхи Януковича в США: президент Хорватії підтримав його ініціативу в Радбезі ООН

Казна та Політика
762
Хорватія підтримує ініціативу членів ООН з комплексної реформи Ради безпеки і пропонує зарезервувати в ньому одне місце для східноєвропейської держави. Про це заявив президент країни Іво Йосипович у ході виступу на 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН.
Президент Хорватії заявив, що розширення Ради безпеки повинне проходити не тільки в постійній, але і в непостійній категорії членів. І запропонував зарезервувати одне додаткове місце в непостійній категорії для держави Східної Європи. За словами Йосиповича така зміна буде “найкращим чином відображати реальність міжнародних відносин у двадцять першому столітті”.
При цьому, за словами хорватського лідера, будь-яка реформа Ради Безпеки не повинна негативно позначатися на її здатності виконувати основні обов’язки та зобов’язання.
“Розширення ради тісно пов’язане з реформою методів її роботи. Те, що п’ятірка постійних членів (Великобританія, Китай, Росія, США і Франція – ред.) має право вето, викликає численні запитання”, – заявив президент Хорватії.
Відзначимо що пропозиція виділити регіону Східної Європи місце серед непостійних членів Ради безпеки ООН вже звучало на цій сесії Генасамблеї.
Раніше, виступаючи на загальних дебатах дебатах 68-ї сесії Генасамблеї ООН, про таку необхідність заявив Віктор Янукович. “Україна і надалі буде вносити вагомий практичний внесок у створення безпечного світу. Будемо використовувати для цього всі можливі інструменти, зокрема непостійне членство в Раді безпеки ООН, у разі обрання нашої держави до складу цього органу на період 2016-2017 років. Розраховуємо на підтримку кандидатури України на відповідних виборах”, – заявив Янукович.
Нагадаємо, у вівторок, 24 вересня, президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочим візитом у Нью-Йорку (США), взяв участь у роботі 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.
На думку експертів, значною подією стало те, що вперше на міжнародному рівні Янукович дав оцінку відносинам з Росією, зазначивши загострення між країнами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас