Саакашвілі радить Україні відмовитися від російської мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі радить Україні відмовитися від російської мови

Казна та Політика
3378
Молодь Грузії вивчає англійську мову, оскільки вона є мовою міжнародного спілкування, на відміну від російської, що має лише локальне значення.
Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі.
«Ми повинні все це розглядати в контексті майбутнього Грузії. Якщо колись російська мова стане мовою міжнародного спілкування для всіх європейських народів, китайців, корейців, індійців, то мимоволі грузини будуть змушені вчити її. Але поки це мова, так би мовити, локального значення. Якщо не помиляюся, 70% наших абітурієнтів цього року зробили свій вибір – вибираючи іноземну мову для здачі на державних іспитах, віддали перевагу англійській», – заявив президент Грузії.
На запитання, що б він порадив у такому випадку українцям, Саакашвілі відповів: «Це не просто ваш вибір сьогодні, це вибір вашого майбутнього».
«Але я знаю, що хтось намагається в Україні через мовне питання посіяти розбрат серед народу, розколоти його. Переконати тих, хто говорить російською, що вони – росіяни. Такий шлях безглуздий. Але ми і ви добре знаємо, хто за цим всім стоїть», – підсумував президент.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас