Євросоюз зобов'яже Apple перейти на стандартні роз'єми для зарядних пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз зобов'яже Apple перейти на стандартні роз'єми для зарядних пристроїв

Технології&Авто
1297
Члени комітету Європарламенту з питань внутрішнього ринку та захисту прав споживачів одноголосно проголосували за законопроект, який зобов’язує всіх виробників смартфонів використовувати роз’єм Micro-USB для зарядних пристроїв.
Чиновники вважають, що відмова від різноманіття роз’ємів знизить обсяги електронного сміття, переробка якого пов’язана з серйозними проблемами.
“Ми закликаємо держави та виробників, нарешті, визначити універсальний роз’єм для зарядних пристроїв, що покладе край хаосу на ринку мобільних телефонів і планшетів”, – йдеться в заяві комітету.
Підкреслимо, що Apple залишається однією з небагатьох компаній, що працюють на європейському ринку, які встановлюють на свої пристрої пропрієтарні роз’єми.
Решта використовують формат Micro-USB, який був обраний в якості регіонального стандарту ще в 2010 році.
Проте відзначимо, що проекту знадобиться багато часу, щоб набути силу закону. Комітет поки що не передав білль на розгляд на спільне засідання Європарламенту, де він може затриматися через зусилля корпоративних лобістів.
Сьогодні раніше повідомлялося, що Apple отримала від Федерального агентства США з охорони навколишнього середовища нагороду Green Power Leadership за лідерство в галузі використання відновлюваної енергії для роботи компанії.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас