Microsoft розповіла про технології найближчого майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розповіла про технології найближчого майбутнього

Технології&Авто
1611
Очікується, що в майбутньому Microsoft може впровадити функцію управління жестами в якості стандартної можливості у своїх операційних системах.
Компанія Microsoft розповіла про один зі своїх дослідницьких проектів у сфері користувальницьких інтерфейсів – методів взаємодії людини з IT-системами, пише The Verge.
Серед іншого, компанія запропонувала ознайомитися з її ідеєю того, як для управління технікою на платформі Windows може застосовуватися контролер Kinect. Презенованний в 2010 Kinect дає можливість управляти ігровою приставкою Xbox жестами і переміщеннями в просторі.
Насамперед, вважають в Microsoft, управління жестами, яке реалізовано за допомогою Kinect, не замінить традиційне управління мишею і клавіатурою, а лише доповнить його. У цьому підхід софтверного гіганта контрастує, наприклад, з ідеями компанії Leap Motion, яка в 2010 презентувала технологію управління жестами, що повністю замінює звичайні механізми.
“Жести не дозволяють домогтися високої точності. Для цього добре підходять сенсорний екран і миша”, – вважає старший дослідник у Microsoft Research Ебігейл Селен.
Обладнавши монітор контролером Kinect, дослідники навчили ПО розпізнавати ряд типових жестів, які користувач робить руками. Ці жести призначалися для гортання сторінок в веб-браузері, відкриття переліку активних додатків і виклик панелі пошуку у Windows 8.
Завданням проекту став пошук відповіді на запитання, як жести можуть доповнити клавіатуру і мишу замість того, щоб виступати замість них, зазначила Селен. “Наша система не вимагає, щоб користувач виконував будь-які дії дуже точно, а також щоб він постійно тримав руки над столом”, – додала вона.
На даний момент фахівці Microsoft підбирають оптимальні типи жестів. Система не завжди може їх розпізнавати.
“Важливо зрозуміти, – підкреслює Селен, – які жести для користувачів є найбільш природними”. Це є однією з головних цілей проекту, додала вона, вказуючи на те, що людям важко змінити свої звички, в тому числі в тому, що стосується роботи з комп’ютером.
Очікується, що в майбутньому Microsoft може впровадити функцію управління жестами в якості стандартної можливості у своїх операційних системах.
Варто додати, що з такою думкою не згоден Енді Вілсон, один з старших вчених з Microsoft Research. Він вважає, що в майбутньому комп’ютерна клавіатура буде нішевим пристроєм. Хоча вона повністю не пропаде, використовувати її будуть значно рідше.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас