Привіт, вексель: Кабмін зібрався відшкодувати векселями ПДВ на 12 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привіт, вексель: Кабмін зібрався відшкодувати векселями ПДВ на 12 млрд грн

Казна та Політика
3353
Міністерство доходів і зборів (Міндоходів) України провело інвентаризацію заявлених до відшкодування сум ПДВ та розрахунок прогнозних показників сум податку за податковими деклараціями, які будуть подані на 1 листопада 2013 р. За підрахунками сума ПДВ, яка може бути відшкодована фінансовими казначейськими векселями, становить близько 12 млрд грн, повідомляє прес-служба Міндоходів.
Інвентаризація була проведена у виконання постанови Кабінету міністрів України “Деякі питання випуску фінансових казначейських векселів” від 21 серпня 2013 № 683. Певні прогнозні обсяги передані Міністерству фінансів України для встановлення граничних обсягів видачі векселів для відшкодування податку з бюджету.
Відшкодування ПДВ з бюджету фінансовими казначейськими векселями, відзначають фахівці Міндоходів, здійснюватиметься тільки після затвердження Кабміном граничної суми відшкодування. Крім того, отримати відшкодування векселями платники зможуть тільки після подачі заяв про обрання такого способу відшкодування.
Нагадаємо, що відтепер платники ПДВ можуть за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування ПДВ у вигляді фінансового векселя. Відповідна норма передбачена законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів”. Фінансові казначейські векселі мають термін обігу 5 років і прибутковість 5%.
У цілому, за вісім місяців поточного року платникам податків відшкодовано 36,9 млрд грн ПДВ. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг відшкодування виріс на 19%, або на 5,8 млрд грн.
Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект № 2290а, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Валерієм Омельченко, яким пропонується реструктуризувати в бюджеті 2013 р. фактичну заборгованість за допомогою казначейських векселів прибутковістю до 5%. За проект закону “Про внесення змін до закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості)” проголосували 244 народних депутатів з мінімально необхідних 226. Закон набрав чинності 27 липня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас